مشاور رئیس قوه قضاییه بابیان اینکه وجود بیش از 150 هزار دانشجو در هر دانشگاه برای امنیت کشور نامناسبت است ، پیشنهاد کرد که دانشگاه آزاد به شیوه استانی تقسیم شود و در هر استان چند پردیس دانشگاهی وجودداشته باشد که هر کدام دارای شخصیتهای حقوقی و هیئت امنای مستقل باشند.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد لاریجانی امروز پنجشنبه در حاشیه کنگره نظامی اسلامی مهندسین در گفتگو با خبرنگاران درپاسخ به سئوالی مبنی بر تاثیر تحریمهای اخیر شورای امنیت بر ایران گفت: آنها این تحریمها را به قصد صدمه زدن تصویب کردند، البته پیش از این بخشهای عظیمی از این تحریمها را اجرا کرده بودند و لذا این قطعنامه جنبه تبلیغاتی دارند.
وی ادامه داد : البته این تبعیضها قبلا هم ظالمانه و خلاف ضوابط بینالمللی بود اما جمهوری اسلامی یک حرف اساسی در زمینه موضوع هستهای دارد و ما براساس احساسات و لجبازی در مقابل قطعنامه مقاومت نمیکنیم.
لاریجانی گفت : تا 25 سال آینده ذخایر فسیلی ایران کاهش مییابد و لذا برای روشن کردن منازل مردم نیاز به سایر تکنولوژی های ملی داریم و در تکنولوژیهای ملی چیزی جایگزین تکنولوژی هستهای نیست، اما کشورهای غربی میخواهند منوپولی داشته باشند و تا ما برای روشن کردن منازل مردم از آنها التماس کنیم این در حالی است که نمیخواهیم این اتفاق بیفتد .
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت : در راه دستیابی ما به انرژی صلح آمیز هسته ای امروز و فردا مطرح نیست، بلکه میخواهیم آینده کشور تضمین شود زیرا تکنولوژی هستهای مجموعهای از دانش ها است و حرف اساسی ما در عرصه بینالملل منافع همه ملتها را در بر دارد لذا در آینده نزدیک کشورهای زیادی از این روش جمهوری اسلامی استفاده خواهند کرد.
وی در پاسخ به اینکه علت مخالفت شرکتهای آمریکایی با تحریم ایران چیست، گفت: آنها انگیزههای مختلفی دارند و حق با آنهاست زیرا سیاست مداران آمریکایی برای سرپوش گذاشتند بر مشکلات خود در خاورمیانه و اسیر بودن در چنبره صهیونیسم مجبورند کارهایی را انجام دهند که مالیاتی که مردم آمریکا میدهند تمام شود.
مشاورز رئیس قوه قضاییه در پاسخ به سئوال دیگری در مورد تجمع دو روز پیش در مقابل مجلس در واکنش به مصوبه مربوط به دانشگاه آزاد گفت : مقام معظم رهبری در سخنان روز گذشته خود راه تحرک سیاسی را روشن کردند و پیروان ایشان هم باید همین راه را انتخاب کنند، البته خود رئیس مجلس هم موافق مصوبه مذکور نبود و تذکرات قانون اساسی را جدی گرفت، اما مجلس راه خود را دارد و باید فضای دوستانه برقرار باشد. باید در مساله دانشگاه ازاد مصالح آموزش عالی در نظر گرفته شود البته این دانشگاه را یک مجموعه آموزشی بزرگ میدانم که یک وزارت علوم کامل است.
وی ادامه داد: شاید در دنباله کار شورای عالی انقلاب فرهنگی لازم باشد تا یک تصمیمسازی راجع به ساختار این دانشگاه گرفته شود به طور مثال در سایر کشورها این گونه دانشگاهها بین ایالاتها تقسیم میشود و لذا من پیشنهاد میکنم که دانشگاه آزاد را به شیوه استانی تقسیم کنیم و در هر استان چند پردیس دانشگاهی وجودداشته باشد که هر کدام دارای شخصیتهای حقوقی و هیئت امنای مستقل باشد.
رئیس اسبق مرکز پژوهشهای مجلس گفت: البته آقای جاسبی ضمن اینکه مدیر بسیار فعال و موفقی است در جریان انتخابات سال گذشته دارای لغزشهای سنگین سیاسی بود و همین مسئله هزینه دانشگاه آزاد را بسیار بالا برد. در عین حال اشکالات من به مواضع سیاسی وی نیست ، من معتقدم هیچ دانشگاهی نباید بیش از 150هزار دانشجو داشته باشد زیرا برای امنیت کشور نامناسب است و در دنیا هم این گونه است.
وی اظهار داشت: ما میخواهیم تا دانشجویان به خوبی آموزش ببینند و کار پیدا کنند لذا توصیه مقام معظم رهبری را گوش کنید و به جای عصبانیت خوب تصمیم بگیرید که خوشبختانه همه قوای کشور گوش به فرمان ولایت هستند.
لاریجانی در پاسخ به سئوال دیگری در مورد راههای کنترل مناقشات سیاسی بین اصولگرایان تصریح کرد: مناقشهای که اتفاق افتاد خیلی عمیق نیست و جزو طبیعت جامعهای است که در آن دموکراسی وجود دارد هشدار دیروز رهبری این بود که نباید این مناقشات توسعه یابد بلکه این مسائل در درون جلسات و بحثها مطرح شود.
وی تاکید کرد: هیچ کس نباید بخواهد دانشگاه را خراب کند و نباید بگذاریم مناقشات فراتر از بحثهای کارشناسی شود.
لاریجانی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که نظر وی را درباره انشقاق در میان اصولگرایان پرسید ، گفت: این جناح طبیعتا مانند سایر جناحها طیفهای زیادی دارد اما اصولگرایی دارای چند شاخصه است. یک شاخصه این که میخواهیم یک نظم مدنی سیاسی بر پایه عقلانیت سیاسی داشته باشیم، دوم اینکه قویا به چارچوب ولایت در نظام اسلامی قائل هستیم و سوم اینکه به مشارکت عمومی پایبندی داریم لذا معتقد به رقابت سرزنده درون اصولگرایان و میان اصولگرایان با دیگران هستیم اما سازمان آهنین استالینی هم نداریم بلکه اصولگرایان مجموعهای هستند که دارای 19 تشکل است.
وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه نقش احزاب در کشور چگونه است؛ اظهار داشت: به این خاطر که نظام دموکراتیک است باید احزاب فعال داشته باشیم که در چارچوب نظام کار کنند لذا توسعه تشکلهای حزبی تضمینکننده آینده جمهوری اسلامی است.
لاریجانی در پایان تاکید کرد: احزاب باید محلی باشند تا نیروهای فرهیخته برای برعهده گرفتن مسئولیتها آموزش داده شوند و هرچه این نیروها قویتر باشند حرکات سیاسی معقول تر، تصمیمات جمعیتر و مملکت داری هم بهینهتر خواهد بود.